• head_banner_01

Детали за бесшевната челична цевка под висок притисок

Што е челична цевка без шевови под висок притисок

Бесшевни челични цевки со висок притисок и цевки за котли со висок притисок се тип на цевки за котли и припаѓаат на категоријата челични цевки без шевови.Методот на производство е ист како оној на цевките без шевови, но постојат строги барања за типот на челик што се користи во производството на челични цевки.Цевките за котел со висок притисок често се користат при високи температури и услови на висок притисок.Цевките за котли со висок притисок главно се користат за производство на цевки за прегревање, цевки за загревање, цевки за водич за воздух, главни цевки за пареа итн. за котли под висок притисок и ултра-висок притисок.

Главната употреба на челични цевки без шевови под висок притисок

① Бесшевните челични цевки под висок притисок главно се користат за изработка на ѕидни цевки што се ладат со вода, цевки за врела вода, цевки за прегреана пареа, цевки за прегреана пареа за котли за локомотиви, големи и мали цевки за чад, цевки од тули, итн.

② Бесшевните челични цевки под висок притисок главно се користат за производство на цевки за прегревање на електрани, цевки за загревање, цевки за воздушни водичи, главни цевки за пареа итн. за котли со висок притисок и ултра-висок притисок.


Време на објавување: Декември-18-2023 година